tisdag 27 januari 2015

Buffémarathon

I lördags kväll var det invigning av den nyrenoverade matsalen med buffé.8 jättestora buffévagnar med massor av förrätter, kalla rätter, varma rätter, efterrätter, kaffebryggare + en snubbe som satt och lirade hissmusik.
Det är svårt att välja vad man skall äta när det är så mycket så det blev inte så stora tallrikar för egen del och dessutom är jag lite allergisk mot hissmusik.
Här är i alla fall lite bilder från buffévagnarna + 2 glada kockar.




Som tur var så hade jag ju dansförbud så vi gick hem innan dansen började, dessutom så skulle vi ju hem och packa inför Cyperntrippen som startade tidigt på söndag morgon.
Nästa buffé blir nu på fredag då vi är bjudna av Napa Olympic Hospital att äta och dricka gratis.Flott av sjukhuset att bjuda en massa turister på mat och dryck ( å andra sidan är det nog Trygg-Hansa, IF, Skandia m.fl. som indirekt står för notan ) När vi kommer hem så har jag nog svart bälte i bufféätning så om jag kompletterar med ett par Ålandskryssningar kan jag skriva en bok om " Konsten att äta buffé ".
Många gör fel och äter flera olika sorters sill + potatis, smörgåsar med pålägg, tar en eller två snapsar + öl till och det tar stopp nästan direkt innan man hinner till de saker som man borde prova i stället och som man inte äter hemma så ofta.
Åker man Ålandsbåtarna och ser företrädesvis ryssar som blandar sill med vaniljsås som förrätt och därefter tar en efterrätt bestående av äppelpaj med bearnaisesås så tappar man rätt snart aptiten ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar